شهرداری آرادان

آرادان ، شهر مهربانی

اماکن گردشگری

اماکن تاریخی و جاذبه‌های دیدنی

 

۱) بازار آرادان

  • بازار آرادان مربوط به دوره قاجار است و در آرادان، مرکز شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۵۴۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است
  • بازار آرادان مربوط به دوره قاجار است و در آرادان، مرکز شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۵۴۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌استبازار آرادان در مرکز شهر آرادان واقع شده‌است که ابعاد آن در حدود ۵۵/۷۰×۴۰/۲۲ می‌باشد، این بنا در اوایل دوران قاجار با مصالح خشت و آجر ساخته شده و در اواسط دوران قاجار نماسازی جالبی توسط تاجری از خانواده یغمایی در آن صورت پذیرفته‌است. این بنا دارای ۳۱ حجره و دارای سردرهای جنوبی و شمالی زیبایی است که با آجر تراش نماسازی شده‌است. در میانه بازار یک فضای روباز و هشت ضلعی قرار دارد و در طرفین بازار برف انداز و بارانداز وجود داشته‌است. طاقهای بنا از نوع جناغی و کاسه پوش و اکثر مغازه‌ها دارای طاق آهنگ است این بازار در حال حاضر مورد استفاده مردم است و در سال ۱۳۹۱ به همت و پشتکار اداره میراث فرهنگی مرمت گردیده‌است. در زبان عامه مردم این بازار به عنوان بازار بالا شناخته می‌شود و مسجد مجاور آن به نام مسجد بالا شناخته می‌شود.
  • در آرادان، بازار پایین نیز وجود داشته‌است که در گذشته مسقف بوده‌است و به مرور فرو ریخته‌است. مسجدی نیز در مجاورت و در ضلع پایینی این بازار قرار دارد که به نام مسجد جامع شناخته می‌شود.

۲) تکیه آرادان

  • مسجد جامع و حسینیه آرادان مربوط به دوره قاجار است و در آرادان، مجاور امامزاده شاه نظر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۶۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
  • تکیه آرادان، در کنار خیابان اصلی در نزدیکی بقعه امام زاده سلطان شاه نظر واقع شده‌است. این تکیه در دوره قاجاریه و برای نمایش تعزیه ساخته شده بود و دارای ارزش تاریخی است. بنا دارای دو در ورودی است که دراصلی و بزرگ آن از سمت خیابان و ورودی دیگر آن از سمت کوچه باز می‌شود. تکیه ازحجره‌ها و طاق‌نماها و اتاق‌هایی تشکیل یافته و دارای یک صحن روباز و بزرگ که بلندگاهی به اندازه ۴*۴ متر که محل نمایش تعزیه است می‌باشد، این تکیه دارای دو ایوان غربی و شرقی است که ایوان غربی آن در واقع راه دسترسی به تکیه است.
  • تا قبل از سال 1386 شمسی، این تکیه مسقف نبوده و سقف آن با پارچه پوشانده میشد اما بعد از سرما و زمان آن سال با کمک مردم و بانی گری تعزیه خوانی همچون سیدمهدی دریایی، سقف این تکیه مسقف شد.

۳) قلعه تاریخی آرادان

از تاریخچه ی این قلعه و کاربری های آن اطلاعات دقیقی در دست نیست.مضاف به اینکه متاسفانه در دهه 60 به دلیل عدم توانایی نگهداری و سوء استفاده از محل قلعه و ایجاد بزه های اجتماعی بقایای ارزشمند آن تخریب گردید.
عکس های این قلعه مربوط به زمان قاجار و پهلوی است.

 

۴) قلعه روستای پاده

  • قلعه پاده در شهرستان آرادان، بخش آرادان، روستای پاده واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۵۸۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
  •  قلعه پاده در میان روستا قرار دارد و از آثار تاریخی روستاست که قدمتی طولانی دارد. تاریخ بنای قلعه پاده، به پیش از اسلام می‌رسد. این قلعه به شکل مدور بر روی یک محوطه بزرگ و بلند آبرفتی ایجاد شده‌است.
  • این قلعه بلند و باعظمت با مساحت بیش از یک هکتار از خشت و گل ساخته و در مرکز روستا واقع‌شده‌است. دو دورهٔ معماری پیش از اسلام و دورهٔ اسلامی را پشت سر گذاشته، که دوره اسلامی آن به قرن ۱۳ هجری می‌رسد. این قلعه به شکل مدور بر روی یک محوطه بزرگ و بلند آبرفتی ایجادشده است.
 

 

 

۵) آب انبار آرادان

آب‌انبار آرادان اثری تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در آرادان، داخل شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۶۶۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

۶) امام زاده سلطان شاه نظر آرادان

آستان امامزاده سلطان شاه نظر(علیه السلام) در شهر آرادان حدود ۱۵ کیلومترى جنوب شرقى شهر گرمسار روى تپه‌‌اى واقع شده که از فاصله دور به خوبى نمایان است و برابرشواهد موجود، قدمت تپه به دوران قبل از اسلام مى‌رسد. بنای ساختمان حرم تقریباً مستطیل شکل و طاق‌هاى آن جناقى و گنبدى شکل تقریباً مخروطى است و از نظر معمارى در نوع خود کم‌ نظیراست و داخل گنبد‌ از گچبرى‌هاى زیبائی برخوردار است و سبک معماری آن به صورت خشت وگلی بوده و نمای آن آجری و سفال می باشد در وسط حرم ضریح چوبى به طول ۲ متر و عرض ۱/۵ متر وجود دارد. مساحت کل بنای بقعه 300 متر مربع است و مجموع مساحت عرصه بقعه امامزاده 500 متر مربع می باشد. قدمت تاریخی آن به دوران قاجاریه می رسد وسبک معماری آن به صورت خشت و گلی بوده و نمای آن آجری و سفال می باشد و دارای جاده آسفالته و آب لوله کشی است. به خصوص در ضلع غربى گنبد و ایوان‌ها ایجاد شده است. به گفته معمرین و معتمدین محل درسال‌هاى قبل، این امامزاده داراى زائران و مراجعه‌ کنندگان بسیار بود، اما به علت عدم رسیدگى در گذشته و نامطلوب بودن وضعیت ساختمان، بقعه به تدریج از رونق افتاد. این بنا بر اثر وقوع زلزله‌اى آسیب‌هاى فراوان و خسارات جبران‌ناپذیری دیده و شکاف‌هاى عمیق در نقاط مختلف ساختمان به خصوص در ضلع غربى گنبد و ایوان‌ها ایجاد شده است.

Search